Aerisitul casei, din punctul meu de vedere este o metodă genială de a ne păstra starea de sănătate şi cea a locuinţei. Ştiu că în sezonul rece ne vine mai greu să deschidem geamurile, este firesc, însă şi aerisitul făcut în mod corect ne face să reducem din încălzirea locuinţei.
Într-o locuinţă cu aer proaspăt ne e mai uşor să ne odihnim, să învăţăm, şi să ne concentrăm mai bine.
Cum şi cât aerisim?
Un truc care vă va ajuta să nu irosiţi căldura este să aerisiţi în reprize de câteva minute de 2-3 ori pe zi. Aşa că în lunile de iarnă aerisitul se va face scurt şi intensiv, în 5-10 min, deschizând complet ferestrele şi încercând să creem un curent decent de aer.
Când aerisim?
Aerisirea se va face obligatoriu dimineaţa, imediat după ce ne trezim. O casă insuficient aerisită poate duce la tuse seacă, durere în gât, ochi iritaţi şi dureri de cap. Se mai aeriseşte după baie, când gătim în bucătărie din cauza aburilor care se degajă, când facem curăţenie şi când uscăm rufele în casă.
Cu siguranţă aerul proaspăt vă va dispune şi vă va ajuta să vă odihniţi cum trebuie. Sper din suflet ca acest articol să vă fie util, şi să luaţi in vedere micile sfaturi pe care vi le-am oferit.
Eu aerisesc si dormitorul inainte de a merge la somn. Imi place sa fie mai racoare in incapere inainte de-a adormi.
RăspundețiȘtergere